Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
26
11
18
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Grondstoffen
Soort:

Albert Heijn opent eerste circulaire supermarkt

Albert Heijn opent eerste circulaire supermarkt

Albert Heijn heeft afgelopen week in Gouda de eerste circulaire supermarkt geopend. De supermarktgigant heeft voor de bouw hergebruikt staal, beton en gevelbekleding ingezet. Daarnaast zijn ook voor de bestrating en riolering gerecyclede materialen gebruikt. Het is de bedoeling dat in de toekomst meer AH-vestigingen op deze manier gebouwd gaan worden.

Volgens Duurzaam Bedrijfsleven staat duurzaamheid hoog op de agenda bij Albert Heijn. Zo wil het bedrijf dat al haar winkels in 2025 klimaatneutraal zijn. Daarom is het nu ook volop bezig met het verwijderen van de gasinstallaties in haar winkels. AH heeft hierdoor de uitstoot ten opzichte van 10 jaar geleden met 50% teruggedrongen.

Voorbeeld
Met de winkel in Gouda moet nu een volgende stap gezet worden. Het is de bedoeling dat dit bouwwerk een voorbeeld is voor toekomstige vestigingen. Volgens Anneke de Vries, senior vicepresident Real Estate, Construction & Franchise is dat een grote uitdaging voor haar bedrijf. Ze stelt dat Albert Heijn “het wiel aan het uitvinden is in de dagelijkse praktijk.”

Afval
De Taskforce Herijking Afvalstoffen, in het leven geroepen om de transitie naar de circulaire economie te versnellen, reageert verheugd op de nieuwe winkel. Voorzitter en oud-minister van Justitie Winnie Sorgdrager vindt dat afval uiteindelijk een grondstof moet zijn en stelt dat circulaire winkels uitstekend bij deze doelstelling passen.

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.