Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
14
03
19
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Supply Chain
Soort:

Blockchain in toeleveringsketens Alibaba

Blockchain in toeleveringsketens Alibaba

Alibaba gaat blockchain actief toepassen in haar internationale toeleveringsketens. Volgens vicepresident Liu Song moet de technologie het bedrijf helpen bij het opzetten van een beveiligd en gesloten systeem dat gekoppeld kan worden aan lokale overheden. De Chinese tech-gigant denkt daarnaast ook over het inzetten van Internet of Things en kunstmatige intelligentie.

Song noemt blockchain dé oplossing voor de complexe toeleveringsketens van het bedrijf. Alibaba heeft dan ook recent twee dochterbedrijven gericht op blockchain opgericht, Ant Blockchain Technology en Ant Double Chain Technology. Vooral laatstgenoemde zal zich volgens The Asia Times richten op oplossingen voor supply chains. Op dit moment gebruikt Alibaba blockchain vooral voor ‘track & trace’.

Patenten
Hoewel de Chinese overheid met argwaan naar de technologie kijkt, is Alibaba al een tijd bezig met de ontwikkeling van blockchain-technologie. 10% van de blockchain-gerateerde patenten is momenteel in haar handen, terwijl CEO Jack Ma heeft aangegeven dat we nog amper kunnen beseffen welke invloed blockchain zal hebben op de toekomst van de mensheid.

Landbouw
Ook buiten wint blockchain steeds meer aan populariteit, stelt branchemedium Dutch IT-channel. Zo pleit de Franse president Macron bijvoorbeeld voor het gebruik van blockhain in de toeleveringsketens van landbouwproducten. En onderzoek van KPMG heeft uitgewezen dat 41% van de grote technologiebedrijven in de komende paar jaar gebruik de technologie wil toepassen.

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.