Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
17
01
19
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Grondstoffen
Soort:

Blockchain maakt supply chains metaalindustrie efficiënter

Blockchain maakt supply chains metaalindustrie efficiënter

IBM heeft samen met MineHub Technologies een blockchain-platform ontwikkeld waarmee supply chain management binnen de metaalindustrie verbeterd moet worden. De bedrijven willen met hun technologie toeleveringsketens digitaliseren. Partijen die ‘toegelaten’ worden tot de blockchain zullen onder meer in real-time een overzicht krijgen van alle transacties en datastromen binnen de keten.

De metaalindustrie is 1,8 triljoen dollar waard, maar heeft nog altijd met veel inefficiënties in haar toeleveringsketens te maken. In haar persbericht wijst IBM bijvoorbeeld op een overschot aan papierwerk, handmatige verwerking van data en een gebrek aan transparantie tussen ketenpartners.

Kostenreductie
IBM stelt dat door toeleveringsketens te automatiseren en digitaliseren bedrijven onder meer minder afhankelijk worden van tussenpersonen. Zo kunnen goederen sneller vanuit de mijn naar de eindgebruiker komen. Ook neemt de efficiëntie van alle ketenonderdelen toe, waardoor er binnen de gehele keten sprake is van kostenreductie.

Duurzaam
Goldcorp is het eerste bedrijf dat gebruik gaat maken van het blokchain-platform. Vanaf het moment dat de mijnbouwer erts uit de Mexicaanse Penasquito mijn haalt, zal het relevante data uploaden waarmee het transparant maakt in hoeverre haar ketenpraktijken duurzaam en ethisch zijn. En wanneer het metaal wordt getransporteerd, wordt iedere transactie opgeslagen op het platform en kunnen alle partijen binnen de blockchain relevante informatie op elkaar afstemmen. .

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.