Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
17
06
19
Redactie
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Redactie
Dossier: Geen categorie
Soort:

DAF trucks high-tech, dankzij global sourcing

DAF trucks high-tech, dankzij global sourcing
Foto: De impact van inkoop in beeld: DAF Trucks

Wist je dat er meer software in een truck zit dan in een vliegtuig? En dat een truck zo’n 150.000 km per jaar rijdt? Betrouwbaarheid van onderdelen is dan ook essentieel. Een belangrijk gedeelte van de truck wordt tot stand gebracht samen met leveranciers. Selectie van de juiste leveranciers is dan ook van grote waarde voor DAF.

Jos Smetsers is inkoopdirecteur bij DAF. Hij en zijn team zijn continu bezig om wereldwijd de beste leveranciers te zoeken én te behouden. Samen met zijn collega’s van onder andere productontwikkeling, zorgt hij voor de beste technologie in de trucks, rekening houdend met minimaal brandstofverbruik. Jos Smetsers: “Huidige ontwikkelingen zoals elektrische en hybride trucks of zelfrijdende trucks maken dit werk enorm interessant.” 

Naast interne samenwerking met aanpalende afdelingen wordt er gezamenlijk geïnnoveerd met leveranciers. Jos Smetsers: “Om tot de slimste oplossing te komen nodigen wij leveranciers regelmatig uit. Wat zijn hun ideeën over de toekomst? Welke ontwikkelingen zien zij? Ook geven we aan wat wij belangrijk vinden. We hebben het aantal leveranciers bovendien aanzienlijk gereduceerd om nog meer aandacht aan de strategische relaties te kunnen geven. Dat betaalt zich uit.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.