Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
30
10
18
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Global
Soort:

IKEA mengt zich in strijd tegen plastic

IKEA mengt zich in strijd tegen plastic

IKEA heeft zich aangesloten bij NextWave, een initiatief dat bezig is met de ontwikkeling van een supply chain om oceaanplastic te hergebruiken. IKEA hoopt zich hier mee te positioneren als de eerste commerciële retail keten die gebruik maakt van plastic. Eerder maakte het bedrijf al bekend dat het in 2020 geen gebruik meer wil maken van wegwerpplastic en in 2030 een volledig circulaire onderneming wil zijn.

Door mee te doen aan het NextWave programma voegt IKEA zich bij bedrijven als Dell, General Motors en Interface. Zij proberen zo veel mogelijk zwerfplastic in hun toeleveringsketen te integreren. Volgens Duurzaam Bedrijfsleven heeft het initiatief tot nu toe kunnen voorkomen dat 25.000 ton aan zwerfplastic de oceaan bereikt.

Grondstof van de toekomst
Lena Pripp-Kovac, sustainability manager bij IKEA, geeft aan dat plastic vervuiling een ernstig probleem is en dat haar bedrijf vastberaden is om aan een oplossing te werken. Daarom gaat ze nu samen met de andere NextWave deelnemers meehelpen aan de ontwikkeling van een mondiale toeleveringsketen van zwerfplastic. Zo zou zwerfplastic ‘de grondstof van de toekomst’ moeten worden.

HP
Samen met IKEA voegde ook HP zich bij het NextWave initiatief. Dat bedrijf heeft al ervaring met het hergebruiken van plastic afval in haar producten. Sinds 2016 heeft het al 250 ton aan plastic zwerfafval uit Haïti gebruikt in haar cartridges. Met de deelname aan NextWave hoopt het haar inspanningen op te schalen.

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.