Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
31
01
19
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1
Door Jon Jonoski
Dossier: Economie
Soort:

Inkoopkosten bouwsector nemen toe

Inkoopkosten bouwsector nemen toe

De bouwsector ondervindt steeds meer last van de stijgende inkoopkosten. Zowel voor bouwmaterialen als voor nieuw personeel moet steeds meer betaald worden. Voor bouwbedrijven wordt het zo steeds lastiger om aan de stijgende vraag te voldoen, zo meldt de NEVI.

NEVI baseert zicht op een onderzoek van ABN AMRO. De bank verwacht dat de bouwsector in 2019 en 2020 respectievelijk 4% en 2,5% zal groeien. In 2018 was er nog sprake van een groei van 7%. Tegelijkertijd nam vorig jaar het aantal faillissementen in de bouwsector toe.

Personeelskosten
De afremmende groei is onder meer te wijten aan stijgende personeelskosten. Doordat bedrijven amper mensen kunnen vinden zijn ze genoodzaakt zzp’ers in te huren. Zo komt hun rendement onder druk te staan en kan er niet voldoende gebouwd worden.

Marge
ABN AMRO verwacht dat de stijgende bouwkosten zullen betekenen dat bedrijven zich gaan focussen op projecten met een hogere marge. Volgens de bank is dat nu al zichtbaar. Zo worden er in de binnensteden amper kleine appartementen – waar juist wel behoefte aan is – gebouwd, omdat dit financieel minder aantrekkelijk is.

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen

Reacties:

  • Josette Gort | 07-02-2019 om 13:44

    Geachte heer,
    Ik vind dat te kort aan de technische mensen is altijd op Nederlandse markt geweest. Daarom heb ik de Poolse krachten voorgesteld die opgeleid zijn, met ervaring in Nederland ,met certificaten, ook veel goedkopere. De bedrijven willen tot nu toe alleen de Nederlands sprekende , sommige technische mensen spreken het Nederlands maar veel alleen communicatief goed en het Engels zeer goed. Ik weet het uit de praktijk , iets anders staat op de bladen.
    Met vriendelijk groet,
    Josette Gort Hanzita NL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.