Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
25
01
19
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Logistiek
Soort:

Inventarisatie L’Oreal efficiënter met drone

Inventarisatie L’Oreal efficiënter met drone

L’Oreal gaat de Eyesee drone inzetten in haar logistieke centrum in Vichy. De drone moet het inventariseren van de magazijnvoorraad versnellen en efficiënter maken. In Nederland zet Koopman Cargo al twee jaar een drone op deze manier in.

Het logistieke centrum van L’Oreal heeft een opslagcapaciteit van 25.000 palletplaatsen. Voor inventarisatie werd tot nu toe gebruikt van hoogwerkers. Zij zullen nu dus vervangen worden door de drone. Daarnaast worden de etiketten van de pallets gestandaardiseerd, evenals hun positie. Al deze maatregelen moeten er volgens Logistiek.nl zorgen dat de inventaris drie keer zo snel verloopt.

Veiligheid
L’Oreal slaat in Vichy al haar afgewerkte producten op en verzendt deze naar haar 50 filialen wereldwijd. Dat de drone gemakkelijk alle locaties in het grote magazijn kan bereiken is dan ook een bijkomend voordeel. Daarnaast wordt zo ook de veiligheid en ergonomie van de operatoren vergroot.

Sluiting
Guillaume Bosselin, directeur van het logistieke centrum, is verheugd over de warehouse-oplossing. Hij stelt dat de opslagplaats nu niet meer drie dagen hoeft te sluiten voor de jaarlijkse inventarisatie en gewoon haar klanten van dienst kan zijn.

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.