Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
12
04
19
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Duurzaam inkopen
Soort:

Leveranciers Apple steeds duurzamer

Leveranciers Apple steeds duurzamer

Het aantal Apple-leveranciers dat met duurzame energie produceert is het afgelopen jaar verdubbeld. Er zijn nu 44 leveranciers die bij het maken van Apple-producten voor 100% gebruik maken van schone energie. De techgigant zelf draait nu al een jaar op volledig groene energie.

Volgens branchemedium iCulture heeft Apple nauw samengewerkt met haar leveranciers om deze duurzame resultaten te boeken. Zo maakt het onder meer gebruik van het Clean Energy Portal waarmee bedrijven kunnen leren hoe ze beter en meer met schone energie kunnen werken. En de Supplier Clean Energy Program helpt leveranciers bij het verhogen van hun energie-efficiëntie en bij de transitie naar duurzamere bronnen.

Doelstelling
Volgens Apple is haar productietak verantwoordelijk voor 74% van haar CO2-voetafdruk. Daarom had Apple zich in eerste instantie tot doel gesteld om in 2020 4 gigawatt aan hernieuwbare energie te gebruiken in haar toeleveringsketen. Die doelstelling is inmiddels met 1 gigawatt overschreden.

Milieustandaarden
Vice-president milieubeleid Lisa Jackson stelt dat dit succes te danken is aan het feit dat Apple van haar leveranciers eist dat zij zich aan dezelfde milieustandaarden houden als het bedrijf zelf. Zij hoopt dat deze manier van leverancierssamenwerking als voorbeeld voor andere bedrijven zal dienen.

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.