Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
29
04
19
Redactie
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Redactie
Dossier: NEVI
Soort:

Leveranciers moeten meebewegen met flexibele inkoop COA

Leveranciers moeten meebewegen met flexibele inkoop COA

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) verzorgt in Nederland de opvang en begeleiding van vreemdelingen. Het COA heeft te maken met een enorme fluctuatie in de behoefte aan opvang en moet daarin direct kunnen meebewegen. Daarbij speelt inkoop een essentiële rol. NEVI bericht hierover.

Ramesh Mangal, hoofd inkoop bij het COA, legde aan NEVI uit dat het COA vaak niet aansluit bij de reguliere inkoop van het Rijk omdat het COA in tegenstelling tot andere rijksorganisaties een 24/7-bedrijf is. Daarbij moet het COA volgens bestuurder Peter Siebers altijd ‘klaar zijn om te wenden’.

Spiegel voorhouden
Flexibiliteit is erg belangrijk gezien de grillige patronen van het COA. Hierin moeten leveranciers mee kunnen bewegen, wat veel vraagt van beide kanten. Sydney Osnabrug, contractmanager externe inhuur, verwacht hierbij ongevraagd advies van leveranciers en dat zij het COA een spiegel voorhouden. “Die ruimte geven wij ook vanuit COA.” Bij de inkoop van het COA gaat het om veel meer dan alleen financiën, bijvoorbeeld ook om specialistische beveiliging, kwaliteit van leven voor bewoners, zingeving en maatschappelijke impact.

Het volledige interview met Ramesh Mangal kun je op de website van de NEVI vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.