Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
21
08
19
Redactie
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Redactie
Dossier: Inkoop
Soort:

Overname levert Vodafone binnen zeven dagen inkoopvoordelen op

Overname levert Vodafone binnen zeven dagen inkoopvoordelen op

Het inkoopteam van telecombedrijf Vodafone behaalde de eerste winst van een nieuwe overname binnen zeven werkdagen na het voltooien ervan. Het Britse Supply Management schrijft hierover.

Snelle winst
Ninian Wilson, directeur inkoop en CEO van Vodafone Procurement Company, gaf zijn supply chain management-team slechts één werkweek om de eerste besparingen te realiseren na de overname van vier activiteiten in Europa van branchegenoot Liberty Global. Het team was vanaf het allereerste begin bij het aankoopproces betrokken. Het bedacht daarbij wat de synergetische waarde zou zijn . Het kon echter niet aan voldoende informatie komen totdat de overname was voltooid. Vodafone voltooide de aankoop op 31 juli, waarna inkoop de gegevens de volgende dag ontving. “We hebben de informatie op donderdag bekeken en het team had de taak om de volgende vrijdag drie snelle winsten te behalen - ik ben matig geduldig”, grapte Wilson.

Betere inkoop
Volgens de inkoopdirecteur van Vodafone is inkoop in zijn branche een geweldige hefboom, omdat mensen de neiging hebben om dezelfde dingen te kopen. Met de aankoop van activiteiten van het telecombedrijf Liberty kan Vodafone als soortgelijk bedrijf profiteren van synergiemogelijkheden.
Door inzage in de gegevens van Liberty weet Vodafone welke inkoopwaarden het moet verbeteren. “Dat is de insteek van de inkoopfunctie, we weten wat voor aantallen we moeten verslaan en we zullen proberen die te verslaan”, aldus Wilson.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.