Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
08
02
19
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Duurzaam inkopen
Soort:

Samsung vervangt plastic in verpakkingen

Samsung vervangt plastic in verpakkingen

Samsung wil voor juni al haar plastic verpakkingsmateriaal vervangen door een duurzamer alternatief. De Zuid-Koreaanse elektronicagigant denkt zo jaarlijks 1500 ton aan plastic te kunnen besparen. Het bedrijf belooft vast te zullen houden aan deze doelstelling, ook wanneer dat hogere kosten tot gevolg heeft.

Duurzaam Bedrijfsleven meldt dat Samsung voor verschillend productcategorieën verschillende alternatieven heeft. De plastic verpakkingen van mobiele telefoons, tablets en wearables worden bijvoorbeeld vervangen door pulp, terwijl voor huishoudelijke apparaten gebruik zal worden gemaakt van biologische kunststoffen, die zetmeel of suikerriet als grondstof hebben.

Papier
Ook is de bedoeling dat Samsung vanaf 2020 alleen maar gebruik maakt van papier dat gecertificeerd is door internationale milieuorganisaties. In 2030 wil het bedrijf 500.000 ton aan gerecycled materiaal gebruikt hebben en 7,5 miljard ton aan biologisch afbreekbare materialen.

Schiphol
De toekomstplannen van het bedrijf zijn al goed zichtbaar in haar vestiging op Schiphol. Daar is al haar bestek en servies sinds vorig jaar gemaakt van bio-based materialen, met bamboe en hout als grondstoffen.

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.